$config[ads_header] not found

1929 Pga kampioenschap golftoernooi resultaten - scores en samenvatting

Anonim

Titelverdediger Leo Diegel haalde er twee op rij en versloeg Johnny Farrell in de finale van het PGA Championship in 1929 voor zijn tweede opeenvolgende overwinning in dit toernooi.

De titelverdediging van Diegel was niet eenvoudig - hij moest opnieuw ruggen tegen elkaar winnen Gene Sarazen en Walter Hagen alleen maar om terug te keren naar de finale. Maar Diegel versloeg Sarazen in de kwartfinales, waarna Hagen in de halve finale werd gestuurd en beide wedstrijden won met een 3-en-2 score.

Het verlies van Hagen was in zekere zin het einde van een tijdperk in het PGA-kampioenschap. De 5-maal winnaar won voor het laatst de PGA in 1927, en hij had nog een paar toernooi-overwinningen in hem vanaf hier. Maar hij slaagde er niet in om een ​​enkele wedstrijd in het PGA-kampioenschap te winnen in het volgende decennium, de jaren dertig. Hij schoof vijf keer op in het match play-gedeelte van het toernooi in de jaren dertig, maar verloor elke keer in de eerste ronde. Tijdens het PGA-kampioenschap van 1940 haalde Hagen de derde ronde en speelde daarna het toernooi slechts tweemaal meer (zonder nog een wedstrijd te winnen).

Diegel versloeg PO Hart en Herman Barron in zijn eerste en tweede ronde wedstrijden, terwijl Farrell de finale bereikte met overwinningen op Johnny Golden, Henry Ciuci, Craig Wood en Al Watrous.

De toernooigeschiedenis van de PGA of America bevat een geweldig voorbeeld van golf tijdens het tijdperk van de liedjes. Tijdens de kampioenswedstrijd, zegt de PGA, leidde Diegel 1-up op de 27e hole toen zijn putt kort voor de hole stopte. "(Diegels bal) stopte in een positie die de beker gedeeltelijk bedekte en Farrell's vijf-voet putt blokkeerde, " vertelt de PGA-geschiedenis. "Farrell probeerde te onderhandelen over de putt rond Diegels bal, maar hij faalde en sloeg Diegels bal in de beker en verloor het gat."

Wat het nog erger maakte voor Farrell, gebeurde hetzelfde bij de volgende hole. Dat is wanneer je weet dat het waarschijnlijk niet jouw dag is, en het was Farrell's dag niet. Diegel won, 6 en 4.

Diegel beëindigde zijn carrière met 30 overwinningen die vandaag worden erkend als officiële PGA Tour-overwinningen, maar zijn carrière begon al snel te eindigen na het PGA-kampioenschap van 1929. Diegel won nog maar zes keer en slaagde er niet in om andere majors aan zijn back-to-back PGA-titels toe te voegen.

Farrell sloot zijn carrière af met 22 overwinningen, waarvan één belangrijke - de US Open van 1928.